Mainos Reseptit

Laitilan kanatarhan reseptiblogi: Inkivääriset banaanikerroskeksit

2.12.2015 Teksti: Laitilan kanatarhan reseptiblogi Kuvat: Laitilan kanatarhan reseptiblogi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

60

Arvostelu

Ainekset

250 g Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
6 keltuaista
350 g voita
500 g vehnäjauhoja
2 tl tuoretta inkivääriä
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta

täyte:

150 g Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
3 banaania
3 rkl voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa

Valmistusohje

1) Vatkaa ruokosokeri ja keltuaiset vaahdoksi.

2) Yhdistä vehnäjauhot, inkivääri, vaniljasokeri ja leivinjauhe.

3) Lisää sokerivaahtoon sulatettu voi ja jauhoseos.

4) Pyöritä taikinasta palloja ja painele ne kiekoiksi.

5) Paista 170 asteessa noin 10 minuuttia.

Täyte:

1) Karamellisoi ruokosokeri pannulla. Varo polttamasta sitä.

2) Lisää voi ja paloiteltu banaani. Laske lämpöä ja hauduta sekoittaen viisi minuuttia.

3) Anna jäähtyä hieman. Lisää joukkoon tuorejuusto.

4) Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahto täyteseokseen.

5) Täytä jäähtyneet keksit (pohja+täyte+kansi).

Laitilan kanatarhan reseptiblogi osallistuu Dansukkerin ja Ruoka.fi:n Vuoden makein herkku -blogihaasteeseen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *