Reseptit

Lakka-inkivääriterriini ja kanelimousse

Lakka-inkivääriterriinin voi nauttia sellaisenaan tai tarjoilla kanelimoussen kanssa. 

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lakka-inkivääri terriini:

  • 2 keltuaista
  • 50 g tomusokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 50 g sokeria
  • 100 g lakkoja
  • 2 cl lakkalikööriä
  • 20 g tuoretta inkivääriä

Kanelimousse:

  • 2 dl vispikermaa
  • 50 g maustamatonta tai vaniljalla maustettua tuorejuustoa
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl sokeria
  • 1 liivatelehti

Valmistusohje

 

Lakka-inkivääriterriini:

Leikkaa veitsellä tuore, kuorittu inkivääri aivan pieneksi ja keitä hilloksi tilkassa sokerivettä. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi ja kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Vaahdota kerma ja sokeri, yhdistä vaahto varovasti keltuais-tomusokerivaahtoon ja lisää paseeratut eli siivilän läpi puristetut marjat, inkivääri ja likööri. Kaada seos pakasterasiaan ja pakasta vähintään vuorokauden ajan.

Kanelimousse:

Vatkaa kerma ja tuorejuusto pehmeäksi vaahdoksi, mausta kanelilla ja sokerilla. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Purista vesi pois ja sulata liivate kuumentamalla. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos vaahtoon ja anna maustua ja kiinteytyä kylmässä tunnin ajan.

X