Lakka-inkivääriterriini ja kanelimousse
Lakka-inkivääriterriinin voi nauttia sellaisenaan tai tarjoilla kanelimoussen kanssa.
Ainekset
Lakka-inkivääri terriini:
- 2 keltuaista
- 50 g tomusokeria
- 2 dl vispikermaa
- 50 g sokeria
- 100 g lakkoja
- 2 cl lakkalikööriä
- 20 g tuoretta inkivääriä
Kanelimousse:
- 2 dl vispikermaa
- 50 g maustamatonta tai vaniljalla maustettua tuorejuustoa
- 1 tl kanelia
- 1 rkl sokeria
- 1 liivatelehti
Valmistusohje
Lakka-inkivääriterriini:
Leikkaa veitsellä tuore, kuorittu inkivääri aivan pieneksi ja keitä hilloksi tilkassa sokerivettä. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi ja kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Vaahdota kerma ja sokeri, yhdistä vaahto varovasti keltuais-tomusokerivaahtoon ja lisää paseeratut eli siivilän läpi puristetut marjat, inkivääri ja likööri. Kaada seos pakasterasiaan ja pakasta vähintään vuorokauden ajan.
Kanelimousse:
Vatkaa kerma ja tuorejuusto pehmeäksi vaahdoksi, mausta kanelilla ja sokerilla. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Purista vesi pois ja sulata liivate kuumentamalla. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos vaahtoon ja anna maustua ja kiinteytyä kylmässä tunnin ajan.
Kommentit
Ach Ninalein,jetzt wo es auf Weihnachten zugeht vermisse ich dich richtig und unsere weihnachtskekse-backen-und- beim chinesen- es-i0-bestellsakteonen̷n;was machst du zur zeit so?:-* ♥
Kommentit
Ach Ninalein,jetzt wo es auf Weihnachten zugeht vermisse ich dich richtig und unsere weihnachtskekse-backen-und- beim chinesen- es-i0-bestellsakteonen̷n;was machst du zur zeit so?:-* ♥
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous