Reseptit

Lakkajäätelö

Lakkajäätelö on hienostunut jälkiruoka, johon mustikkakastike tuo viimeisen silauksen.

Teksti:
Arja Talonen
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g sokeria
  • 4 kananmunan valkuaista
  • 0.5 l kermaa
  • 150 g tuoreita lakkoja
  • 4 cl lakkalikööriä
  • 0.5 dl vettä

mustikkakastike:

  • 100 g tuoreita/pakastettuja mustikoita
  • 100 g sokeria
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

 

Keitä kattilassa lakat, 50 g sokeria ja vesi. Soseuta ja jäähdytä. Vaahdota keskenään 50 g sokeria ja kananmunan keltuaiset. Vaahdota erilliseen astiaan loput sokerista ja kananmunan valkuaiset. Vaahdota kermavaahto. Lisää soseutetut lakat ja lakkalikööri keltuaisvaahtoon. Lisää sekaan vaahdotettu kerma ja valkuaisvaahto. Pistä seos muottiin ja pakasta. Anna jäätelön jäätyä vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua.

Mustikkakastike: Keitä aineksia kattilassa noin 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi, anna viiletä jääkaapissa noin 2 tuntia. Tarjoile lakkajäätelön kera.

X