Lakkajäätelö
Lakkajäätelö on hienostunut jälkiruoka, johon mustikkakastike tuo viimeisen silauksen.
Ainekset
- 150 g sokeria
- 4 kananmunan valkuaista
- 0.5 l kermaa
- 150 g tuoreita lakkoja
- 4 cl lakkalikööriä
- 0.5 dl vettä
mustikkakastike:
- 100 g tuoreita/pakastettuja mustikoita
- 100 g sokeria
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Keitä kattilassa lakat, 50 g sokeria ja vesi. Soseuta ja jäähdytä. Vaahdota keskenään 50 g sokeria ja kananmunan keltuaiset. Vaahdota erilliseen astiaan loput sokerista ja kananmunan valkuaiset. Vaahdota kermavaahto. Lisää soseutetut lakat ja lakkalikööri keltuaisvaahtoon. Lisää sekaan vaahdotettu kerma ja valkuaisvaahto. Pistä seos muottiin ja pakasta. Anna jäätelön jäätyä vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua.
Mustikkakastike: Keitä aineksia kattilassa noin 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi, anna viiletä jääkaapissa noin 2 tuntia. Tarjoile lakkajäätelön kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous