Reseptit 3.10.2014

Laktoositon kookosboston

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Hanna Immonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 dl kookosmaitoa
25 g tuoretta hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 muna
1 dl sokeria
ripaus mineraalisuolaa
2 tl kardemummaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä

täyte:

2 dl omenamarmeladia tai kiinteää omenahilloa
1 dl kookoshiutaleita
(1 omena)

koristeluun:

2 dl mansikanmakuista tomusokeria
1 rkl vettä
2–3 rkl kookoshiutaleita

Valmistusohje

Laktoosi-intoleranssista kärsivien on keksittävä korvaavia vaihtoehtoja maitotuotteille. Tämä laktoosittoman bostonkakun taikinaan käytetään maidon sijaan laktoositonta kookosmaitoa, joka antaa kakulle myös herkullisen maun.

1. Lämmitä kookosmaito kädenlämpöiseksi ja liuota tuore hiiva siihen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se vehnäjauhojen joukkoon. Lisää muna, sokeri, mineraalisuola sekä kardemumma ja alusta jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa öljy.

2. Peitä taikina ja anna sen kohota kooltaan kaksinkertaiseksi. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

3. Levitä levylle omenamarmeladi tai -hillo ja kookoshiutaleet. Voit raastaa täytteeksi myös yhden tuoreen omenan.

4. Kääri levy rullalle ja leikkaa se terävällä veitsellä kahdeksaan osaan. Nosta palat öljyttyyn suureen kakkuvuokaan leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota noin puoli tuntia.

5. Paista pullaa 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia. Ota pulla vuoasta ja koristele jäähtyneenä. Sekoita tomusokerin joukkoon sen verran vettä, että saat notkean tahnan. Valuta tahna pullan päälle ja ripottele pinnalle heti kookoshiutaleita.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi