Lakupaisti
Syksyn jännittävä paistin makupari syntyy lakritsinjuurijauheesta.
Ainekset
Lakupaisti:
- noin 1 kg poron tai nuoren hirven paistia tai lapaa
- 1 rkl katajan tummia marjoja
- 1 rkl puolukoita, variksenmarjoja tai karpaloita
- 1 tl karkeaa suolaa
- 1 dl vettä paistopannulle
- 4 rkl voita pannulle
Lakritsisiirappikuorrutus paistille:
- 3 rkl tummaa sokeria tai fariinisokeria
- 1 1/2 dl sinappia (Dijon)
- 2 tl lakritsijauhoa tai
- 1 rkl murskattua kallioimarteen juurta
- 2 rkl vettä tai paistolientä
Valmistusohje
1. Ota paisti huoneenlämpöön ja anna lauhtua kylmästä noin tunti ennen ruoan valmistusta. Hiero paistin pintaan katajanmarjat sekä happoiset marjat ja anna maustua.
2. Kuumenna pata tai tukeva paistinpannu.
3. Sulata pannulla voi ja ota lihaan rapea pinta kuumalla pannulla. Lisää kiehuvaa vettä sen verran, että paisti pysyy kosteana. Peitä pannu kannella tai foliolla/paperilla ja anna hiljalleen hautua puoli tuntia levyllä tai uunissa. Neste saa tiivistyä kypsentäessä. Lisää suola.
4. Mittaa kattilaan siirapin ainekset ja valuta nesteeksi paistoliemi. Keitä seos raskasliikkeiseksi.
5. Valuta kokoon keitetty siirappi paistin pinnalle ja nosta paisti 200-asteisen uunin ylälämmölle. Paahtaminen kiillottaa pinnan.
6. Tarjoa paisti reiluina viipaleina joko heti tuoreeltaan tai kylmänä leikkeleenä esimerkiksi sienisalaatin tai etikkasienten kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous