Reseptit

Lammaskaali

Lammaskaali vain paranee lämmitettäessä. Tässä keräkaali saa parikseen karitsanjauhelihan lisäksi mustakaalia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lammaskaali

  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 3 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 pieni keräkaali
  • 200 g mustakaalia (tai lehtikaalia)
  • 2 rkl voita paistamiseen
  • 1-2 rkl siirappia
  • 2 dl kermaa
  • 2 laakerinlehteä
  • hyvää lihalientä (tai vettä)

Valmistusohje

Lammaskaali tehdään helposti näin:

1. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla.

2. Hienonna valkosipuli ja sipuli, lisää jauhelihan joukkoon pannulle paistumaan. Mausta jauheliha-sipuliseos salvialla, suolalla ja mustapippurilla.

3. Suikaloi kaalit ja kuullota niitä voissa isossa padassa niin, että kaali hieman pehmenee. Mausta siirapilla, suolalla ja mustapippurilla.

4. Lisää jauheliha kaalisuikaleiden joukkoon, sekoita ainekset hyvin sekaisin.

5. Lisää pataan kerma, laakerinlehdet ja lientä sen verran, että ainekset melkein peittyvät.

6. Nosta lammaskaali 175-asteiseen uuniin hautumaan 2–3 tunniksi. Tarkista välillä, että lientä on riittävästi ja lisää sitä tarvittaessa.

Katso myös: Bigos eli puolalainen hapankaalipata

Katso myös Kotiliesi.fi: Mehevä kaalipata – näin teet sen helposti

X