Reseptit

Lammaskaali Bretagnen tapaan

Ranskalaistyylinen lammaskaali maustetaan meiramilla, timjamilla ja kyntelillä.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso kurttukaali
  • oliiviöljyä ja voita
  • 800 g lammasjauhelihaa tai 400 g lammasta + 400 g nautaa
  • 1 tl meiramia, timjamia ja kynteliä
  • 2 rkl ranskalaista sinappia
  • 1 rkl hunajaa tai siirappia
  • suolaa, mustapippuria
  • lihalientä

Valmistusohje

1. Poista kaalinlehdistä kova keskiruoti. Revi lehdet paloiksi. Paista palat voi-oliiviöljyseoksessa ruskehtaviksi. Mausta kaali suolalla ja siirrä pataan.

2. Paista jauheliha reiluina kokkareina pinnaltaan ruskeaksi. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Lisää liha kaalin joukkoon. Sekoita sinappi, hunaja tai siirappi ja yrtit noin 2 dl:aan lihalientä. Kaada liemi pataan.

3. Anna ruoan hautua miedolla lämmöllä liedellä tai uunissa muutamia tunteja. Lisää lihalientä tarvittaessa kypsymisen aikana.

X