Lammaslasagne
Maittavin lasagne valmistetaan jauhelihan sijasta lampaasta. Tuoreet herkkusienet täydentävät lasagnen lihaista makumaailmaa.
Ainekset
Lammaslasagne
- lasagnelevyjä
- 1.2 kg jauhettua lammasta
- 400 g tuoreita herkkusieniä
- 2 sipulia
- 4–5 valkosipulinkynttä
- 2 prk valmista oliivitomaattipastakastiketta
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 3 dl valkoviiniä
- 2 dl vettä
- 2 lihaliemikuutiota
- kuivattua oreganoa, rosmariinia ja timjamia
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- hunajaa
- suolaa, mustapippuria
Päälle
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 1–2 dl laktoositonta kermaa
- 1 ripaus suolaa ja pippuria
- 200 g laktoositonta juustoraastetta
Valmistusohje
Lammaslasagne tehdään näin:
1. Ruskista jauheliha paistinpannulla kolmessa erässä. Siirrä isoon kattilaan. Viipaloi sienet, silppua sipulit ja hienonna valkosipulit. Kuumenna seosta öljytilkassa pannulla, kunnes sipuli on pehmeää. Kaada seos kattilaan.
2. Lisää kattilaan myös tomaattikastikkeet, viini, vesi, tomaattipyree ja liemikuutiot. Hauduttele kastiketta puolisen tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä. Lasagnekastike saa olla melko kosteaa, koska lasagnelevyt imevät reilusti nestettä itseensä. Mausta kastike suolalla, pippurilla sekä kuivatuilla yrteillä, pyöristä maku hunajalla.
3. Lado yhteen isoon tai kahteen pieneen uunivuokaan lammaskastike ja lasagnelevyt siten, että lasagnelevykerros jää päällimmäiseksi. Sekoita kerma ja tomaattimurska keskenään, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada vuokaan. Lisää pinnalle reilu kerros juustoraastetta.
4. Kypsennä lasagne 200-asteisessa uunissa 35–50 minuuttia vuoan koosta riippuen. Anna lasagnen tekeytyä hetki foliolla peitettynä ennen tarjoamista. Nauti lammaslasagne raikkaan salaatin, esimerkiksi kolmen tomaatin salaatin tai yrtti-rucolasalaatin kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään Lasagne Sisiliana Brunon tapaan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous