Reseptit

Lammaspaimenen parempi paistos

2.5.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Ainekset

300 g karitsan jauhelihaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
3 rkl tomaattipyreetä
1 dl valkoviiniä
2 dl lihalientä
2 tl worcesterkastiketta
1 tl timjamia ja oreganoa
suolaa
mustapippuria
200 g tuoreita herkkusieniä

Muusi

1 kg jauhoisia perunoita
1 dl maitoa
nokare voita
suolaa
pinnalle persiljasilppua

Valmistusohje

Lammaspaimenen paremmassa paistoksessa on mukana herkkusieniä, jotka voi korvata metsäsienillä, esimerkiksi suppilovahveroilla, mustilla torvisienillä tai liotetuilla suolasienillä. Ruuan voi tehdä paistamista vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä.

1. Tee ensin pehmeä perunamuusi, mausta voinokareella ja suolalla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää keltuainen.

2. Ruskista jauheliha öljyssä, lisää silputtu sipuli ruskistuksen loppuvaiheessa. Lusikoi pannulle tomaattipyree ja kuumenna hetki. Lisää viini, lihaliemi, worcesterkastike ja yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna seoksen hautua pannulla noin 15 minuuttia. Ruskista viipaloidut herkkusienet ja lisää jauhelihaseokseen.

3. Kaada jauhelihahöystö uunivuoan pohjalle. Levitä päälle perunamuusi. Paista 200-asteessa 20–30 minuuttia. Silppua pinnalle persiljaa.

Katso myös:

Gratinoidut lammaspihvit ja vihreä höystö

Lammas-paprikapata

Karitsan paahtopaisti

Kotiliesi: Marokkolainen lammas