Reseptit

Lammaspasta

Valmista pastakastike vaihteeksi lampaan keittolihasta ja kokeile Antti Vahteran ja Visa Nurmen lammaspasta reseptiä.

Teksti:
Heikki Laiho
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600-700g lampaan keittolihaa (+luut)
  • 1 l vettä
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 prk tomaattipyreetä
  • 1 prk murskattuja tomaatteja
  • 1 sipuli
  • 2-3 porkkanaa
  • 10-15 mustapippuria
  • merisuolaa tai Maldon-suolaa
  • tuoretta minttua
  • Pappardelle pastaa (leveä nauhamakaroni)

Valmistusohje

 

Laita pilkottu lampaan liha luineen kylmään veteen. Anna kiehahtaa ja kuori vaahto. Lisää sipuli ja porkkanat kokonaisina. Kiehuta hetki ja lisää viini, pyree, tomaattimurska ja pippurit. Mausta suolalla. Keitä miedolla lämmöllä poreillen 2-3 tuntia, kunnes liha on rikki. Nosta reikäkauhalla pois porkkanat ja sipuli, jos niitä on vielä jäljellä. Nosta myös liha luineen jäähtymään. Revi liha pieneksi silpuksi ja keitä sillä aikaa lientä kokoon. Lisää lihat kastikkeeseen. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Viimeistele mintunlehdillä ja halutessasi parmesaanilla.

Pappardelleä voi valmistaa myös itse. Tee pitkää lasagnelevyä ja leikkaa se 15-20 mm leveäksi nauhaksi. Samoin voit toimia myös kaupasta ostetun tuorelasagnen kanssa. Toki pappardellea löytyy myös kuivapastana.

Resepti: Antti Vahtera ja Visa Nurmi

X