3.5.2012

Lammaspata

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

8 pientä (salotti)sipulia
5-8 valkosipulinkynttä
3-4 porkkanaa
½ mukulaselleriä
4 karitsanpotkaa
öljyä
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
5 dl punaviiniä ja/tai lihalientä
1 dl tomaattipyreetä
3 laakerinlehteä
2 tl kuivattua timjamia
2 tl kuivattua rosmariinia

koristeeksi:

tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat sekä mukulaselleri.

Ruskista karitsanpotkat padassa joka puolelta kauniin värisiksi. Mausta ruskistunut liha maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet pataan ruskistumaan. Lisää juureskuutiot, neste, tomaattipyree, laakerinlehdet ja kuivatut yrtit. Kuumenna kiehuvaksi ja pane kansi päälle. Hauduta ruokaa miedolla lämmöllä liedellä tai 175 asteen uuninlämmössä 2–3 tuntia tai kunnes liha on pehmeää ja mureaa.

Lammaspata maistuu keitettyjen perunoiden tai uuniperunoiden, keitetyn parsa- tai ruusukaalin ja raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi