Reseptit

Lammaspata

Lammaspata maistuu keitettyjen perunoiden tai uuniperunoiden, keitetyn parsa- tai ruusukaalin ja raikkaan salaatin kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lammaspata

  • 8 pientä (salotti)sipulia
  • 5-8 valkosipulinkynttä
  • 3-4 porkkanaa
  • ½ mukulaselleriä
  • 4 karitsanpotkaa
  • öljyä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 5 dl punaviiniä ja/tai lihalientä
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 2 tl kuivattua rosmariinia

koristeeksi:

  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Lammaspata valmistuu näin:

Ota lampaanliha huoneenlämpöön. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja paloittele porkkanat sekä mukulaselleri.

Ruskista karitsanpotkat padassa joka puolelta kauniin värisiksi. Mausta ruskistunut liha maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet pataan ruskistumaan. Lisää joukkoon juureskuutiot, neste, tomaattipyree, laakerinlehdet ja kuivatut yrtit.

Kuumenna lammaspata kiehuvaksi ja pane kansi päälle. Hauduta ruokaa miedolla lämmöllä liedellä tai 175 asteen uuninlämmössä 2–3 tuntia tai kunnes lampaanliha on pehmeää ja mureaa. Nauti lammaspata esimerkiksi itse tehdyn ihanan perunamuusin kanssa.

Kurkkaa myös muut lammaspatareseptimme, kuten chorizolla säväytetty pataRogan josh kašmirilainen lampaasta tehty liharuoka tai pitkään muhitettavan pataruoan ohje.

Katso myös: Oluessa muhitettu lihapata

Katso myös Kotiliesi.fi: Juures-lihapata

X