Lammaspata
Reseptit

Lammaspata

Lammaspata saa jujua paahdetuista tomaateista ja valkosipulista. Tässä paras lihapata syksyn viimaan.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lammaspata

  • 1 kg kypsiä tomaatteja
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • kourallinen timjamia
  • kourallinen oregoanoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 5 dl lihalientä
  • 5 dl punaviiniä
  • 3 laakerinlehteä
  • 10 mustapippuria
  • suolaa
  • sokeria

Lihat

  • 1 kg lampaan patalihoja
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Lammaspata tehdään helposti näin:

1. Puolita tomaatit ja lado ne isoon korkea reunaiseen uunivuokaan tai pataan. Lisää kuoritut ja puolitetut valkosipulinkynnet sekä timjamin ja rosmariinin oksat. Valuta päälle oliiviöljy ja mausta kevyesti suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia niin, että ainekset saavat väriä.

2. Ruskista patalihat oliiviöljyssä paistinpannulla. Lisää lihat vuokaan paahtuneiden tomaattien ja valkosipulien kanssa.

3. Lisää myös lihaliemi, punaviini, laakerinlehdet, mustapippurit ja vielä ripaukset suolaa ja sokeria. Kääntele aineksia varovasti sekaisin ja hauduta 150-asteisessa uunissa n. 3 tuntia.

4. Tarjoa lammaspata keitettyjen perunoiden, riisin tai pastan kera.

Katso myös: Rogan josh eli punainen lammaspata

Katso myös Kotiliesi.fi: 10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut 

X