Tomaattinen lammaspata
Lammaspata saa jujua paahdetuista tomaateista ja valkosipulista. Tässä paras lihapata syksyn viimaan.
Ainekset
Tomaattinen lammaspata
- 1 kg kypsiä tomaatteja
- 1 kokonainen valkosipuli
- kourallinen timjamia
- kourallinen oregoanoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 5 dl lihalientä
- 5 dl punaviiniä
- 3 laakerinlehteä
- 10 mustapippuria
- suolaa
- sokeria
Lihat
- 1 kg lampaan patalihoja
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Tomaattinen lammaspata tehdään helposti näin:
1. Puolita tomaatit ja lado ne isoon korkea reunaiseen uunivuokaan tai pataan. Lisää kuoritut ja puolitetut valkosipulinkynnet sekä timjamin ja rosmariinin oksat. Valuta päälle oliiviöljy ja mausta kevyesti suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia niin, että ainekset saavat väriä.
2. Ruskista patalihat oliiviöljyssä paistinpannulla. Lisää lihat vuokaan paahtuneiden tomaattien ja valkosipulien kanssa.
3. Lisää myös lihaliemi, punaviini, laakerinlehdet, mustapippurit ja vielä ripaukset suolaa ja sokeria. Kääntele aineksia varovasti sekaisin ja hauduta 150-asteisessa uunissa n. 3 tuntia.
4. Tarjoa tomaattinen lammaspata keitettyjen perunoiden, riisin tai pastan kera.
Katso myös: Rogan josh eli punainen lammaspata
Katso myös Kotiliesi.fi: 10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous