Chorizo-lammaspata
Lammaspadan ja chorizojen kanssa maistuu oikein tuhti punaviini. Valmista esimerkiksi tulevan viikonlopun illallispöytään.
Ainekset
Chorizo-lammaspata
- 100 g pekonia
- öljyä paistamiseen
- noin 1 kg luullista lampaanlihaa (esim. kaulaa, niskaa, kylkeä)
- 300 g mausteista makkaraa (esim. merques tai chorizo)
- suolaa
- mustapippuria
- 1 kpl purjosipuli
- 2 naurista tai 1 lanttu
- 2 kpl porkkanaa
- 1 kpl kesäkurpitsaa
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- ½ punakaalia
- 3 kpl tomaattia
- 1.5 dl punaviiniä
- 1.5 dl valkoviiniä
- vihreitä papuja
- rosmariininoksa
- 1 kpl laakerinlehti
- timjamia
Valmistusohje
Chorizo-lammaspata valmistuu näin:
Paista pekonit paksupohjaisessa paistinpannussa lorauksessa öljyä. Anna pekonin luovuttaa rasvansa ja nosta sen jälkeen pekonit talteen. Rasva jää pannulle. Kuumenna pannu kunnolla. Ruskista suolalla ja pippurilla maustetut lihat kuumassa rasvassa.
Siirrä lampaanlihat isoon pataan, joka kuumenee hellalla. Paistinpannulla on vielä käyttöä: siinä freesataan tässä vaiheessa punakaali. Muutama minuutti riittää, jotta kaali menee hieman kokoon. Nosta kaali pataan lihojen päälle. Kasaa päälle muut vihannekset, lukuun ottamatta papuja. Kaada pataan viinit.
Chorizo-lammaspataa saa pöhistä kunnolla hetkisen. Lisää sen jälkeen pataan vettä siten, että vesi nippa nappa peittää vihannekset. Lisää chorizo-makkarat päällimmäiseksi. Kuumenna, kunnes chorizo-lammaspata kiehuu.
Laske lämpöä ja anna hautua joko liedellä tai 150-asteisessa uunissa noin tunnin puolitoista. Lisää lopuksi vihreät pavut, viimeistele keittämällä liedellä noin 10 minuuttia, jotta pavut kypsyvät. Tarkista maku ja tarjoa chorizo-lammaspata tuhdin punaviinin kera.
Ohje: Alexander ja Hanna Gullichsenin keittokirjasta, Safkaa – parempaa arkiruokaa (Teos).
Katso myös: Tummassa oluessa haudutettu lihapata
Katso myös Kotiliesi.fi: Juures-lihapata
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous