Lammaspyörykät (Köfte)
Pyöräytä lihapullat vaihteeksi lampaan jauhelihasta ja mausta ripauksella kanelia.
Ainekset
sipulia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- öljyä
- 500 g lampaanjauhelihaa
- 1 dl keitettyä riisiä
- 1 muna
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 2.5 rkl hienonnettua minttua
- 1 rkl paprikajauhetta
- chilijauhetta
- rouhittua mustapippuria
- 1 rkl kanelia
- suolaa
Lisäksi:
- 1 dl vehnäjauhoja
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä pehmeiksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Lisää keitetty riisi, muna, tomaattipyree, hienonnettu persilja, hienonnettu minttu, kaneli ja paprikajauhe. Mausta taikina maun mukaan chilijauheella, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita hyvin.
Tee taikinasta soikeita pyöryköitä ja kierittele ne vehnäjauhoissa. Paista pyörykät öljyssä kauniin värisiksi.
Tarjoa pyörykät keitetyn riisin tai couscousin ja sitruunalohkojen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous