Reseptit

Lammaspyörykät (Köfte)

Pyöräytä lihapullat vaihteeksi lampaan jauhelihasta ja mausta ripauksella kanelia.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

sipulia

  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 500 g lampaanjauhelihaa
  • 1 dl keitettyä riisiä
  • 1 muna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 2.5 rkl hienonnettua minttua
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • chilijauhetta
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl kanelia
  • suolaa

Lisäksi:

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä pehmeiksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Lisää  keitetty riisi, muna, tomaattipyree, hienonnettu persilja, hienonnettu minttu, kaneli ja paprikajauhe. Mausta taikina maun mukaan chilijauheella, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita hyvin.

Tee taikinasta soikeita pyöryköitä ja kierittele ne vehnäjauhoissa. Paista pyörykät öljyssä kauniin värisiksi.

Tarjoa pyörykät keitetyn riisin tai couscousin ja sitruunalohkojen kanssa.

 

X