Reseptit

Lammassalaatti

Lammassalaatti tehdään riimilampaasta ja keväisestä parsasta. Makean kirpeä sinappikastike sitoo salaatin maut hienosti yhteen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Riimilammas

  • 300 g lampaan ulkofileetä
  • 1-2 rkl öljyä
  • 2 tl karkeaa merisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 tl timjamia

Salaattiin

  • 1 pss (250 g) salaattisekoitusta
  • 1 nippu (500 g) vihreitä parsoja

Kastike

  • 2 rkl vahvaa sinappia
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl musta- tai valkoipippuria
  • 1/2 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl kuivattua rakuunaa
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 dl rypsiöljyä
  • kermaviiliä tai paksua jogurttia

Valmistusohje

Lammassalaatti tehdään helposti näin:

1. Tee riimilammas tarjoamista edeltävänä päivänä. Sipaise liha öljyllä. Mausta kauttaaltaan suolalla, sokerilla, murskatulla pippurilla ja timjamilla. Kääri liha tiukasti kelmuun. Anna lihan suolautua jääkaapissa noin 5 tuntia ja jäätyä pakastimessa yön yli.

2. Tee kastike. Sekoita sinappi, sokeri ja muut mausteet kulhossa. Lisää viinietikka ja sitruunamehu. Valuta öljy kulhoon ohuena nauhana samalla vatkaten. Lisää lopuksi kermaviili tai jogurtti. Tarkista maku.

3. Ota liha pakastimesta ja leikkaa se kohmeisena ohuen ohuiksi viipaleiksi. Keitä parsoja noin 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Paloittele parsat.

4. Levitä salaatti tarjoiluvadille, lisää päälle parsapalat ja lihaviipaleet. Valuta osa kastikkeesta salaatin pinnalle ja tarjoa loput erikseen.

Katso myös: Yrttimarinoidut karitsankyljykset ja rosmariinikastike

Katso myös Kotiliesi.fi: Keskiyön lammassalaatti

X