Reseptit

Lammassaslikit

Paloitellut karitsan paahtopaistit ovat mainiota saslikkilihaa. Saslikkien kanssa on tarjolla pannulla paistettua perunaa ja munakoisoa sekä perinteistä adjika-maustekastiketta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 1 kg karitsan paahtopaisteja
  • laakerinlehtiä
  • tuoretta korianteria ja lehtipersiljaa

Marinadi

  • 1 raastettu sipuli
  • 2–3 raastettua valkosipulinkynttä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta

Pinnalle

  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • silputtua persiljaa ja korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa paistit noin 3×3 cm:n paloiksi. Pane lihapalat tukevaan muovipussiin. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kaada marinadi lihapalojen päälle. Sulje pussi ja pusertele pussia niin, että marinadi peittää kaikki lihapalat. Anna maustua seuraavaan päivään.

2. Pyyhi suurin osa marinadista pois lihapalojen pinnalta ja pujota lihapalat metallisiin tai kylmässä vedessä liotettuihin bambuvartaisiin vuorotellen laakerinlehtien kanssa. Anna vartaiden olla huoneenlämmössä vähintään 1/2 tuntia ennen kypsennystä.

3. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Pane vartaat pellin päällä uunin yläosaan. Paista noin 12 minuuttia, käännä vartaat ja paista edelleen noin 12 minuuttia. Ripottele valmiiden vartaiden pinnalle vähän sormisuolaa ja mustapippuria sekä reilusti yrttisilppua. Tarjoa saslikit adjika-kastikkeen kanssa.

Katso myös:
Karitsan paahtopaistia ja valkosipuli- perunapyreetä, Ruoka.fi
Marinoidut karitsanpihvit, Ruoka.fi
Karitsan paahtopaisti, tattirisotto ja tumma dijonkastike, Kotiliesi.fi

X