Reseptit

Lammastournedosit

9.5.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ilmakuivattuun kinkkuun kääräistyt lampaanfileepalat maistuvat makean balsamicokastikkeen ja ranskalaisten herneiden kanssa.

Ainekset

n. 500 g lampaan ulkofileetä
80–100 g ilmakuivattua kinkkua
suolaa
pippuria
1 pieni oksa rosmariinia

Kastike:

2 dl balsamietikkaa
2 rkl hunajaa
2 dl punaviiniä
1 tl maizenasuurustetta
suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa fileet 3–4 palaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja parilla rosmariininneulasella. Kiedo jokaisen fileen ympärille pala ilmakuivattua kinkkua. Kiinnitä kinkku cocktailtikulla. Ruskista pihvit kauttaaltaan öljyssä pannulla. Nosta lihapalat jälkikypsymään 200- asteiseen uuniin 3–5 minuutiksi.

2. Mittaa kastikeainekset kattilaan ja keitä puoleen alkuperäisestä määrästä. Suurusta ja mausta. Tarjoa ranskalaisten herneiden kanssa.

Lisää herkkuja lampaasta:

961786-grillattu-Inkivaarilammas.jpg

Grillattu inkiväärilammas

Karitsa

Karitsan ulkofilee ja vuohenjuustoherneet

743539-jaegerin_lammas.jpg

Jærenin lammasta

Kotiliesi.fi: Lampaanpaisti italialaisittain

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme