Reseptit

Lammastournedosit

Ilmakuivattuun kinkkuun kääräistyt lampaanfileepalat maistuvat makean balsamicokastikkeen ja ranskalaisten herneiden kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • n. 500 g lampaan ulkofileetä
  • 80–100 g ilmakuivattua kinkkua
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 pieni oksa rosmariinia

Kastike:

  • 2 dl balsamietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 tl maizenasuurustetta
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa fileet 3–4 palaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja parilla rosmariininneulasella. Kiedo jokaisen fileen ympärille pala ilmakuivattua kinkkua. Kiinnitä kinkku cocktailtikulla. Ruskista pihvit kauttaaltaan öljyssä pannulla. Nosta lihapalat jälkikypsymään 200- asteiseen uuniin 3–5 minuutiksi.

2. Mittaa kastikeainekset kattilaan ja keitä puoleen alkuperäisestä määrästä. Suurusta ja mausta. Tarjoa ranskalaisten herneiden kanssa.

Lisää herkkuja lampaasta:

961786-grillattu-Inkivaarilammas.jpg

Grillattu inkiväärilammas

Karitsa
© Ari Heinonen

Karitsan ulkofilee ja vuohenjuustoherneet

743539-jaegerin_lammas.jpg

Jærenin lammasta

Kotiliesi.fi: Lampaanpaisti italialaisittain

X