Afrikkalaiset lammasvartaat
Afrikkalaiset lammasvartaat ovat saaneet mausteekseen sitruunaa, yrttejä ja hunajaa.
Ainekset
Afrikkalaiset lammasvartaat
- 600-800 g lampaan ulkofileetä
- 1/2 dl hunajaa
- 1/2 sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl silputtua rosmariinia
- ripaus mustapippuria
- suolaa
Lisäksi
- sitruunaviipaleita
Valmistusohje
Afrikkalaiset lammasvartaat tehdään näin:
1. Sekoita keskenään hunaja, sitruunankuori ja mausteet. Kuutioi lammas reiluiksi paloiksi ja kääntele hunajassa. Anna maustua parin tunnin ajan.
2. Pujottele lihapalat vartaisiin. Pane halutessasi lihapalojen väliin sitruunaviipaleita. Grillaa vartaita grillin kuumuudesta riippuen 4–10 minuuttia molemmin puolin. Voitele vartaita marinadilla kypsennyksen aikana.
3. Kun liha on kypsää, mausta se suolalla. Purista kypsille vartaille lisäksi sitruunanmehua.
Katso myös:
Lammas-paprikavartaat, Ruoka.fi
Yrttiset lammasvartaat, Ruoka.fi
Kartanonisännän lampaanfilee, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous