Reseptit

Afrikkalaiset lammasvartaat

15.6.2015 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Lammasvartaat ovat saaneet mausteekseen sitruunaa, yrttejä ja hunajaa.

Ainekset

600-800 g lampaan ulkofileetä
1/2 dl hunajaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 rkl silputtua rosmariinia
ripaus mustapippuria
suolaa

Lisäksi

sitruunaviipaleita

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään hunaja, sitruunankuori ja mausteet. Kuutioi lammas reiluiksi paloiksi ja kääntele hunajassa. Anna maustua parin tunnin ajan.

2. Pujottele lihapalat vartaisiin. Pane halutessasi lihapalojen vä­liin sitruunaviipaleita. Grillaa vartaita grillin kuumuudesta riippuen 4–10 minuuttia molem­min puolin. Voitele vartaita mari­nadilla kypsennyksen aikana.

3. Kun liha on kypsää, mausta se suolalla. Purista kypsille vartaille lisäksi sitruunanmehua.

Katso myös:
Lammas-paprikavartaat, Ruoka.fi
Yrttiset lammasvartaat, Ruoka.fi
Kartanonisännän lampaanfilee, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme