Reseptit

Afrikkalaiset lammasvartaat

Afrikkalaiset lammasvartaat ovat saaneet mausteekseen sitruunaa, yrttejä ja hunajaa.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Afrikkalaiset lammasvartaat

  • 600-800 g lampaan ulkofileetä
  • 1/2 dl hunajaa
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl silputtua rosmariinia
  • ripaus mustapippuria
  • suolaa

Lisäksi

  • sitruunaviipaleita

Valmistusohje

Afrikkalaiset lammasvartaat tehdään näin:

1. Sekoita keskenään hunaja, sitruunankuori ja mausteet. Kuutioi lammas reiluiksi paloiksi ja kääntele hunajassa. Anna maustua parin tunnin ajan.

2. Pujottele lihapalat vartaisiin. Pane halutessasi lihapalojen vä­liin sitruunaviipaleita. Grillaa vartaita grillin kuumuudesta riippuen 4–10 minuuttia molem­min puolin. Voitele vartaita mari­nadilla kypsennyksen aikana.

3. Kun liha on kypsää, mausta se suolalla. Purista kypsille vartaille lisäksi sitruunanmehua.

Katso myös:
Lammas-paprikavartaat, Ruoka.fi
Yrttiset lammasvartaat, Ruoka.fi
Kartanonisännän lampaanfilee, Kotiliesi.fi

X