Reseptit

Lämmin herkkusieni-kvinoasalaatti

Kvinoa-sienisalaatti sisältää runsaasti kivennäisaineita ja kuituja. Salaatti on maukkaimmillaan lämpimänä ja juuri valmistettuna.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 1/2 dl kvinoaa
  • 200 g herkkusieniä
  • 2 porkkanaa
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1-2 ruukkua lehitkaalia

Kastike

  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1/2-1 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus kuivattua rakuunaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Leikkaa porkkanat ohuiksi lanteiksi. Pilko sipuli.

2. Paista herkkusienet, porkkanat ja sipuli öljyssä pannulla. Mausta kasvikset kevyesti suolalla ja pippurilla. Paista puolet lehtikaalista öljyssä ja mausta suolaripauksella. Käytä toinen ruukullinen lehtikaalia salaattiin kypsentämättömänä.

3. Sekoita kastikeainekset keskenään. Kokoa kasviksista ja kvinoasta salaatti, lisää joukkoon kastike. Tarjoa salaatti lämpimänä.

Kvinoasta syntyy ruokaisat salaatit:

kvinoasalaattia ja vuohenjuustoa

Kvinoasalaattia ja vuohenjuustoa

Lohi-kvinoasalaatti

Lohi-kvinoasalaatti

kvinoa-mustapapusalaatti

Kvinoa-mustapapusalaatti

Kotiliesi.fi: Sieni-kvinoasalaatti

X