Reseptit

Lämmin kanasalaatti

Kanafileet saavat makua soijakastikkeesta. Nektariini tai persikka tuovat salaattiin herkullisen makean vastaparin.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g (2-3 kpl) broilerinfileitä
  • 2 rkl soijakastiketta (Kikkoman)
  • 2 tl öljyä
  • 2 porkkanaa
  • 2 nektariinia tai persikkaa
  • 1 ruukku lehtisalaattia (tai paria erilaista salaattia)
  • pari oksaa basilikaa

Kastike

  • 3 rkl appelsiinimehua
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 5 lehteä sitruunamelissaa
  • 5 lehteä basilikaa
  • ¼ tl kynteliä
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • 4 dl viipaletta Real-ruisleipää

Valmistusohje

1. Laita soijakastikkeella maustetut broilerifileet öljyttyyn vuokaan, ja kypsennä niitä 20-30 minuuttia 200-asteissa uunissa.

2. Kuori porkkanat, pilko tikuiksi ja höyrytä tai kypsennä mikroaaltouunissa.

3. Pese ja pilko nektariinit, huuhtele, valuta ja revi salaatti.

4. Hienonna yrtit kastiketta varten ja sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

5. Kokoa salaatit lautasille, lisää viipaloitu liha päällimmäiseksi ja kostuta kastikkeella, tarjoa lisänä paahdettua leipää.

1500 kJ (360 kcal)/1 annos

X