Reseptit

Lämmin kesäkasvissalaatti

Varhaisvihanneksista valmistuu myös ihana salaatti! Jätä lämpimän kesäkasvissa­ laatin juureksiin vielä napakkaa purutuntumaa niin makunautinto on täydellinen!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lämmin kasvissalaatti varhaisvihanneksista:

  • 1 nippu pieniä porkkanoita
  • 1 nippu retiisejä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • kourallinen sokeriherneitä
  • 1-2 sydänsalaattia

Kastike:

  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 1 vihreä chilipalko
  • 2 tl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese ja kuivaa porkkanat ja retiisit, poista naatit.

2. Käänteöe ne oliiviöljyssä jamausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.

3. Paahda kasviksia paistinpannulla, grillissä tai 220-asteisessa uunissa niin, että ne saavat väriämutta säilyvät vielä napakoina (5-10 minuuttia).

4. Levitä sydänsalaatin lehdetvadille ja lisää päälle paahdettuja kasviksia sekä sokeriherneen-palkoja.

5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lusikoi kastike salaatille.

X