Reseptit

Lämmin kesäkasvissalaatti

18.6.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Varhaisvihanneksista valmistuu myös ihana salaatti! Jätä lämpimän kesäkasvissa­ laatin juureksiin vielä napakkaa purutuntumaa niin makunautinto on täydellinen!

Ainekset

Lämmin kasvissalaatti varhaisvihanneksista:

1 nippu pieniä porkkanoita
1 nippu retiisejä
3 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
kourallinen sokeriherneitä
1-2 sydänsalaattia

Kastike:

1 prk kermaviiliä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tl dijoninsinappia
1 vihreä chilipalko
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese ja kuivaa porkkanat ja retiisit, poista naatit.

2. Käänteöe ne oliiviöljyssä jamausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.

3. Paahda kasviksia paistinpannulla, grillissä tai 220-asteisessa uunissa niin, että ne saavat väriämutta säilyvät vielä napakoina (5-10 minuuttia).

4. Levitä sydänsalaatin lehdetvadille ja lisää päälle paahdettuja kasviksia sekä sokeriherneen-palkoja.

5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lusikoi kastike salaatille.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme