
Lämmin kukkakaali-hernesalaatti
Rouva Kasviksenakin tunnetun ruokatoimittaja Pirjo Toikkasen ohjeella valmistetussa kesäsalaatissa hyödynnetään koko kukkakaali kantoineen ja lehtineen.
Ainekset
- 1 (400-500 g) kukkakaali
- 1 l herneenpalkoja (21/2 dl herneitä)
- 2 kesäsipulia naatteineen
- 8 kirsikkatomaattia
- 3/4 dl auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
- 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1/2 dl hienonnettua minttua
Jogurttikastike:
- 1/2 kasvihuonekurkku tai 1 avomaan kurkku
- 2 dl bulgarianjogurttia
- 1/4 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1/2 tl juustokuminaa
- 1 tl hunajaa
- 2 rkl hienonnettua minttua
Valmistusohje
1. Aloita kastikkeesta. Raasta kurkku ja pane raaste valumaan siivilään. Painele kevyesti. Valuta jogurtti suodatinpussilla vuoratussa kahvinsuodatussuppilossa.
2. Irrota kukkakaalista suojalehdet, nuput ja kantaosa. Raasta nuput riisimäiseksi silpuksi. Paloittele muut osat veitsellä pieniksi paloiksi. Irrota herneet kuorista. Leikkaa sipulit naatteineen suupaloiksi. Halkaise tomaatit. Paahda siemenet kuivalla paistinpannulla.
3. Kuumenna öljy tilavassa paistinpannussa. Lisää kukkakaalin pilkotut suojuslehdet ja kantapalat sekä sipulit. Kuumenna sekoitellen kahdella lastalla niin, että ainekset kypsyvät. Lisää tomaatit, kukkakaalihakkelus ja herneet. Kuumenna käännellen hetki. Kun ainekset ovat kuumat, mausta seos suolalla, pippurilla ja mintulla.
4. Sekoita kurkkuraaste jogurttiin. Lisää mausteet. Ripottele siemenet ja silputtu minttu lämpimän salaatin pinnalle. Lisää päälle kastike nokareina tai tarjoa erikseen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous