Reseptit

Lämmin linssisalaatti

Lämmin linssisalaatti on maistuva lounasruoka sellaisenaan. Paistetun lohen kanssa se on astetta ruokaisampi. Poimi tästä Teresa Välimäen herkullisen linssisalaatin ohje ja nauti.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marinoidut linssit:

  • 3 dl kypsiä irtonaisia linssejä (esim. beluga)
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1/2-1 sitruunan mehu
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria

Salaattipohja:

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 500 g ruusukaaleja
  • nippu vihreää parsaa (tai parsakaalia)
  • 2 sydänsalaattia
  • 1-2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 2 tl hunajaa

Lisäksi:

  • 1 ruukku romainesalaattia
  • (paistettua lohta)

Valmistusohje

 

1. Sekoita keitettyjen linssien joukkoon makuaineet ja anna maustua viileässä vähintään tunti.

2. Suikaloi sipuli ja viipaloi valkosipulinkynsi. Siisti ruusukaalit eli poista uloimmat lehdet ja puolita kaalit. Poista parsojen tyvestä 2–4 sentin puiseva pala ja paloittele parsat parin sentin pätkiksi. Suikaloi sydänsalaatit.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuleja siinä hetki. Lisää ruusukaalit ja paista keskilämmöllä 3–4 minuuttia. Lisää parsat ja paistele vielä 2–3 minuuttia. Kääntele lopuksi joukkoon sydänsalaatti ja mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.

4. Revi romainesalaatti vadille ja lusikoi päälle lämmin kasvisseos. Lisää myös marinoidut linssit liemineen ja tarjoile sellaisenaan tai paistetun lohen kera.

lämmin linssisalaatti ja paahdettu lohi
X