Lämmin lohileipä
Ruokaisat lohileivät sopivat mainiosti myös lounaaksi.
Ainekset
Tsatsiki
- 1 purkki (130 g) rasvatonta kreikkalaista jogurttia
- pala (noin 10 cm) kurkkua
- 1 valkosipulinkynsi
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 tl valkoista balsamicoa
Lohiperhoset
- 2 lohiperhosta
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 sitruuna
- 1 tl rypsiöljyä
Lisäksi
- 4 vähäsuolaista täysjyväruisleipää
- 1 ruukku rucolaa
- 1 sitruuna
Valmistusohje
1. Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku ja purista raastamisen yhteydessä tullut enin neste pois ja sekoita jogurtin sekaan. Purista valkosipuli jogurttiin ja lisää muut mausteet. Tarkista maku. Laita tsatsiki jääkaappiin odottamaan.
2. Puolita lohiperhoset siten, että saat niistä kaksi leivän kokoista annospalaa. Mausta neljä lohipalaa suolalla, mustapippurilla ja sitruunalla. Paista lohet kypsäksi öljytyllä pannulla.
3. Lämmitä leivät joko leivänpaahtimessa tai kuivalla paistinpannulla. Kokoa lämpimän leivän päälle rucolaa, 1-2 lusikallista tsatsikia sekä lohi. Koristele leipä vielä rucolalla, tsatsikilla sekä sitruunaviipaleella. Syö heti.
1 annos: 265 kcal/1140 kJ
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous