Reseptit

Lämmin lohisalaatti

Lämmin lohisalaatti on täyttävä lounas, vaikka salaatin nimeä kantaakin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 nippu varhaisporkkanoita
  • vettä +
  • mineraalisuolaa
  • 4 lohimedaljonkia tai -viipaletta
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2-3 nippusipulia
  • noin 1 l erilaisia salaatinlehtiä (tammenlehtisalaattia, lollo rossoa, rucolaa, pinaattia)

kastike:

  • ½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Raaputa porkkanat puhtaiksi ja keitä ne napakan kypsiksi miedosti mineraalisuolalla maustetussa vedessä. Leikkaa porkkanat vinoiksi viipaleiksi.

Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja pane lohimedaljongit tai -viipaleet pannuun. Paista ne omassa rasvassaan molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi ja rapeapintaisiksi. Mausta sitruunapippurilla. Ota kalapalat pannusta pois ja pidä ne lämpiminä.

Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa kesäkurpitsanpuolikkaat viipaleiksi. Leikkaa sipulit renkaiksi. Pane kesäkurpitsa sekä sipuli paistinpannuun ja lisää tarvittaessa tilkka öljyä. Pyörittele niitä pannussa hetki, jotta ne hieman pehmenevät ja saavat väriä.

Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet. Levitä ne vadille. Nosta päälle porkkanat, kesäkurpitsa, sipulit sekä lohipalat.

Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet ja kaada kastike salaatin joukkoon tai tarjoa se erillisestä kulhosta.

X