Lämmin, pähkinäinen maalaissalaatti
Lämmin maalaissalaatti on ruokaisa lounas. Höystä salaatti cashewpähkinöillä. Niiden rakenne sopii täydellisesti lämpimään ja lihaisaan salaattin.
Ainekset
Lämmin pähkinäinen maalaissalaatti:
- 5 retiisiä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 100 g palvikinkkua
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 100 g cashewpähkinöitä
- 2 uutta sipulia varsineen tai 1/2 purjoa
- 2 viipaletta täysjyväleipää
- mustapippuria
- jauhettua merisuolaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 kananmunaa
- puolikkaan sitruunan mehu
- 1 nippu rucolaa
Valmistusohje
– Cashewpähkinät ovat yllättävän makeita, ja niiden rakenne sopii lämpimään ja lihaisaan salaattin, kertoo Sami Garam tästä reseptistään. Yhdestä maalaissalaattiannoksesta saat energiaa 330 kcal, 16 g proteiinia, 14 g hiilihydraatteja, 23 g rasvaa.
1. Revi salaatit suureen kulhoon ja lisää halkaistut kirsikkatomaatit ja viipaloidut retiisit.
2. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja paista kuutioitu kinkku, puolikkaat tai lohkotut herkkusienet, kokonaiset cashewpähkinät, pilkotut sipulit varsineen ja kuutioitu leipä. Paista niin, että ainekset kuumenevat, mutta eivät juurikaan ruskistu, ja mausta loppuvaiheessa silputulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
3. Kaada paistos salaatin päälle juuri ennen tarjoilua ja lisää päälle kovaksi keitetyt, halkaistut kananmunat. Purista lopuksi päälle vähän sitruunamehua ja koristele rucolalla.
Resepti: Sami Garam
Katso myös:
Kotiliesi.fi: Broilerisalaatti keitetystä broilerista
Kommentit
Aineslistasta puuttuu puolet, mm. salaatit, tomaatit
Kommentit
Aineslistasta puuttuu puolet, mm. salaatit, tomaatit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous