Reseptit

Lämmin perunasalaatti kesäkasviksilla

Lämmin perunasalaatti kesäkasviksilla valmistuu helposti yhden pellin taktiikalla. Paahda kesäkasvikset maukkaaksi ja lisää lopuksi vain kastike.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lämmin perunasalaatti kesäkasviksilla:

  • 500 g keitettyjä uusia perunoita
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 nippu retiisejä
  • 1 nippu naattiporkkanoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

Kastike:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl omenasiiderietikkaa
  • 1 salottisipuli pieninä kuutioina
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Viimeistelyyn:

  • 1 nippu kevätsipulia hienonnettuna

Valmistusohje

Lämmin perunasalaatti kesäkasviksilla tehdään näin:

1. Puolota perunat. Huuhtele parsat, retiisit ja porkkanat sekä kuivaa ne. Paloittele parsat, puolita retiisit ja porkkanatkin tarvittaessa.

2. Lado kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja kääntele joukkoon öljy, suola, sokeri ja hienonnettu timjami.

3. Paahda kasviksia 220-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

4. Sekoita sillä välin kastikkeen ainekset keskenään.

5. Siirrä kasvikset tarjoiluvadille ja valuta päälle kastike ja viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.

6. Tarjoile lämmin perunasalaatti vaikkapa savustetun kalan kanssa.

Katso myös: Lämmin lohi-sieni-perunasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Parasta kesäruokaa! Uudet perunat kuudella tapaa

X