Lämmin pistaasiporosalaatti
Pistaasiporo on aseteltu salaattimättäälle yhdessä karamellisoidun päärynän ja kirpeiden karpaloiden kanssa. Poronfileet tarjotaan joko oliiviöljykastikkeen tai balsamicosiirapin kera.
Ainekset
- noin 500 g poronfileetä
- suolaa, pippuria
- Dijonin sinappia
- 100 g pistaasipähkinän sydämiä
- voita ja öljyä
- 2 päärynää
- voita, sokeria
Salaattiin
- 1 ruukku romainesalaattia
- pieni kerä punasalaattia
- 1 ruukku jääsalaattia
- karpaloita
Kastike
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamicoa
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Poista fileestä kalvot. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Sivele fileet sinapilla ja ripottele päälle pähkinärouhetta. Kuumenna paistinpannulla voi-öljyseos. Pane fileet pannulle pähkinäpuoli alaspäin. Ruskista hetki. Ripottele fileiden yläpinnalle pähkinärouhetta ja käännä fileet. Ruskista myös toinen puoli. Nosta fileet uunivuokaan, lusikoi päälle pannulle jäänyt pähkinärouhe. Jälkikypsennä fileitä 150-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Kääri fileet folioon odottamaan viipalointia.
2. Kuori ja kuutioi päärynät. Sulata voita paistinpannulla ja lisää päärynäkuutiot ja lusikallinen sokeria. Paista päärynäkuutiot pehmeiksi ja kullanruskeiksi.
3. Kokoa salaatti joko laakealle vadille tai annoslautasille. Levitä pohjalle salaattipeti, lisää päälle viipaloidut poronfileet ja lämpimät päärynäkuutiot. Ripottele koristeeksi karpaloita. Sekoita kastike öljystä, balsamicosta ja mausteita. Pirskottele kastike salaatin päälle.
Vinkki: Kastikkeen sijasta voit tarjota salaatin kanssa valmiina ostettua tai itse tehtyä balsamicosiirappia. Siirappi tehdään näin: Mittaa kattilaan 2 dl sokeria ja 2 dl balsamicoa ja 1 dl appelsiinimehua. Keitä seos hiljalleen siirappimaiseksi.
Poro maistuu salaatissa:
Kotiliesi.fi: Thaimaalainen lihasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous