968565-punajuuri_juustosalaatti.jpg
Reseptit

Lämmin punajuuri-juustosalaatti

Lämmin punajuuri-juustosalaatti on ruokaisa salaatti, joka sopii hyvin esimerkiksi alkupalaksi tai kevyeksi lounaaksi.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 125 g leipäjuustoa (100 - 150 g)
  • 2 keskikokoista punajuurta
  • 2 pientä porkkanaa
  • oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • ripaus hiutalesuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • vihreää salaattia
  • basilikanlehtiä
  • 2 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

Lämmin punajuuri-juustosalaatti sopii kevyeksi lounaaksi tai herkulliseksi alkuruoaksi. Punajuuri on rautapitoinen voimajuures, jonka on myös todettu alentavan verenpainetta. Punajuuren lisäksi lämpimässä salaatissa on myös porkkanaa ja proteiinin lähteenä leipäjuustoa.

Kuori juurekset. Puolita porkkanat pitkittäin. Leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla. Paista punajuuria keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä käännellen. Lisää pannulle balsamietikka ja hunaja. Kuumenna ja mausta punajuuret ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kaada punajuuret alumiinifolion päälle ja kääri paketiksi.

Huuhtaise pannu puhtaaksi, lisää tilkka öljyä ja paista porkkanat juuri ja juuri kypsiksi. Leikkaa juusto kuutioiksi ja lämmitä palat pannulla. Levitä revittyä salaattia lautasille, lisää päälle lämpimät juurekset ja juusto. Koristele auringonkukansiemenillä ja basilikanlehdillsopä.

X