Reseptit

Lämmin punajuurisalaatti

Punajuuri ja sinihomejuusto ovat maukas pari.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 punasipulia
  • 5 punajuurta
  • öljyä
  • mineraalisuolaa
  • sokeria
  • rouhittua mustapippuria
  • kuivattua meiramia
  • kuivattua basilikaa
  • ½ dl balsamiviinietikkaa
  • (tilkka kasvislientä)
  • salaatinlehtiä
  • 150 g sinihomejuustoa (laktoositonta, rasvaa 17%)
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Kuori ja lohko punasipulit sekä punajuuret.

Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää punasipuli- ja punajuurilohkot. Kuullota niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Mausta lohkot maun mukaan mineraalisuolalla, sokerilla ja mustapippurilla sekä kuivatuilla yrteillä.

Lisää viinietikka sekä tarvittaessa tilkka kasvislientä. Hauduta punasipuli- ja punajuurilohkoja miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä.

Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet. Levitä ne vadille. Kumoa punasipuli- ja punajuurilohkot haudutusliemineen salaatinlehtien päälle.

Leikkaa sinihomejuusto viipaleiksi tai kuutioiksi tai murenna se. Levitä juusto muiden aineiden päälle. Koristele salaatti tuoreilla yrteillä.

X