Reseptit

Lämmin raitajuuri-pähkinäsalaatti

Lämmin raitajuuri-pähkinäsalaatti maustetaan kirpeän makealla balsamicosiirapilla. Voit virittää salaatin ruokaisammaksi lisäämällä joukkoon broileria, fetaa, vihreitä papuja tai kypsiä linssejä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lämmin raitajuuri-pähkinäsalaatti:

  • 600 g raitajuuria
  • 600 g kyssäkaalia
  • 200 g lehtikaalia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2-3 rkl balsamicosiirappia
  • 3 rkl tuoretta hienonnettua oreganoa

Valmistusohje

Lämmin raitajuuri-pähkinäsalaatti tehdään helposti näin:

1. Kuori raitajuuret ja kyssäkaali. Viipaloi mahdollisimman ohuiksi lastuiksi esim. mandoliiniraastimella. Huuhtele lehtikaali, poista paksu lehtiruoti ja revi paloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

2. Paahda cashewpähkinöitä wokpannussa pari minuuttia, kunnes ne ruskistuvat hieman. Kaada pähkinät lautaselle.

3. Kuumenna öljy pannussa. Lisää raitajuuret, kyssäkaalit ja valkosipulit. Paista sekoitellen 8–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Lisää lehtikaalit ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet. Mausta lämmin raitajuuri-pähkinäsalaatti suolalla, balsamicosiirapilla ja hienonnetulla oreganolla.

Katso myös: Lämmin vuohenjuusto-punajuurisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Rapea juures-mozzarellasalaatti

X