Lämmin sienileipä
Lämmin sienileipä on nopea ja herkullinen syysherkku. Se syntyy sienimuhennoksesta ja maalaisleivästä. Nauti sellaisenaan salaatin kera tai osana sadonkorjuujuhlien buffetpöytää.
Ainekset
Lämmin sienileipä
- 1 maalaisleipä
- 25 g voita
- 1 rkl dijoninsinappia
Sienimuhennos
- 300 g metsäsieniä
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- suolaa
- mustapippuria
- 2 dl kuohukermaa
Pinnalle
- 100 g voimakasta juustoraastetta
Valmistusohje
Lämmin sienileipä tehdään helposti näin:
1. Halkaise leipä pituussuunnassa ja nosta puolikkaat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Voitele puolikkaat ensin voilla ja sitten sinapilla. Jätä odottamaan.
2. Puhdista sienet ja paloittele tarvittaessa. Laita sienet kuumalle kuivalle pannulle paistumaan.
3. Hienonna sipuli.
4. Kun sienistä on haihtunut liiat nesteet, lisää pannulle voi ja sipuli. Paista pari kolme minuuttia. Lisää sitten timjami, suola ja mustapippuri sekä kerma. Kiehauta ja hauduta hetki.
5. Jaa muhennos leipäpuolikkaiden pinnoille ja ripottele päälle juustoraaste
6. Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Leikkaa lämmin sienileipä paloiksi ja tarjoa.
Katso myös: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta
Katso myös Kotiliesi.fi: Lämpimät voileivät – herkullinen leipä on ihan paras aamiainen, pikalounas tai ruokaisa iltapala
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous