Reseptit

Lämmin sienileipä

Lämmin sienileipä on nopea ja herkullinen syysherkku. Se syntyy sienimuhennoksesta ja maalaisleivästä. Nauti sellaisenaan salaatin kera tai osana sadonkorjuujuhlien buffetpöytää.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lämmin sienileipä

  • 1 maalaisleipä
  • 25 g voita
  • 1 rkl dijoninsinappia

Sienimuhennos

  • 300 g metsäsieniä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl kuohukermaa

Pinnalle

  • 100 g voimakasta juustoraastetta

Valmistusohje

Lämmin sienileipä tehdään helposti näin:

1. Halkaise leipä pituussuunnassa ja nosta puolikkaat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Voitele puolikkaat ensin voilla ja sitten sinapilla. Jätä odottamaan.

2. Puhdista sienet ja paloittele tarvittaessa. Laita sienet kuumalle kuivalle pannulle paistumaan.

3. Hienonna sipuli.

4. Kun sienistä on haihtunut liiat nesteet, lisää pannulle voi ja sipuli. Paista pari kolme minuuttia. Lisää sitten timjami, suola ja mustapippuri sekä kerma. Kiehauta ja hauduta hetki.

5. Jaa muhennos leipäpuolikkaiden pinnoille ja ripottele päälle juustoraaste

6. Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Leikkaa lämmin sienileipä paloiksi ja tarjoa.

Katso myös: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Lämpimät voileivät – herkullinen leipä on ihan paras aamiainen, pikalounas tai ruokaisa iltapala

X