Reseptit

Lämmin sienileipä

Suppilovahveroista tai kantarelleistä syntyy hetkessä herkullinen lämmin sienileipä vaikkapa saunaillan tarjottavaksi. Poimi tästä mainio resepti.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 viipaletta ruisvuokaleipää
  • 8 dl suppilovahveroita
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa, valkopippuria
  • pari tippaa sitruunamehua
  • salamiviipaleita

Valmistusohje

1. Paloittele isoimmat sienet. Kuumenna sieniä hetki kuivalla paistinpannulla, lisää nokare voita ja sienisilppu. Kuumenna pari minuuttia. Lisää vehnäjauhot sekä kerma. Anna kastikkeen kiehua viitisen minuuttia. Mausta.

2. Paahda leivät ja salamiviipaleet kuivalla pannulla tai parilalla. Puolita leivät kolmioksi ja kokoa kerrosleiviksi. Lisää pinnalle halutessasi sipuliviipaleita.

Lisää herkkuja sienistä:

869851-Sieni_focaccia.jpg

Sienifocaccia

800926-pasteijat.jpg

Sienipasteijat suppilovahveroista

800623-kantarellileivat.jpg

Kantarellileivät

Kotiliesi.fi: Sienileipä

X