Lämmin tomaattisalaatti
Lämmin tomaattisalaatti on ihana alkuruoka tai lisuke. Tomaatit paistetaan pikaisesti pannulla ja maustetaan pienellä lorauksella tryffeliöljyä. Paistaminen mehevöittää ja tuo tomaattien maun esille.
Ainekset
Lämmin tomaattisalaatti:
- 500 g erivärisiä tomaatteja
- 2 rkl hienonnettua timjamia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sormisuolaa
- 250 g buffalomozzarellaa tai burrataa
- 1 dl basilikanlehtiä
- 1-2 tl tryffeliöljyä
Viimeistelyyn:
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Lämmin tomaattisalaatti tehdään helposti näin:
1. Huuhtele tomaatit, leikkaa isot tomaatit paksuiksi viipaleiksi. Paista tomaatteja ja timjamia kuumalla pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan niin, että tomaatit hieman pehmenevät mutta eivät muussaannu. Levitä tomaatit tarjoiluvadille. Ripottele päälle sormisuolaa.
2. Valuta mozzarella liemestä ja revi tomaattien päälle. Lisää basilikanlehdet, tryffeliöljyä, oliiviöljyä ja mustapippuria. Tarjoile lämmin tomaattisalaatti heti.
Katso myös: Tomaattisalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Marinoitu tomaatti-mozzarellasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous