Reseptit

Lämmin tomaattisalaatti

Lämmin tomaattisalaatti on ihana alkuruoka tai lisuke. Tomaatit paistetaan pikaisesti pannulla ja maustetaan pienellä lorauksella tryffeliöljyä. Paistaminen mehevöittää ja tuo tomaattien maun esille.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lämmin tomaattisalaatti:

  • 500 g erivärisiä tomaatteja
  • 2 rkl hienonnettua timjamia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sormisuolaa
  • 250 g buffalomozzarellaa tai burrataa
  • 1 dl basilikanlehtiä
  • 1-2 tl tryffeliöljyä

Viimeistelyyn:

  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Lämmin tomaattisalaatti tehdään helposti näin:

1. Huuhtele tomaatit, leikkaa isot tomaatit paksuiksi viipa­leiksi. Paista tomaatteja ja timja­mia kuumalla pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan niin, että tomaatit hieman pehmene­vät mutta eivät muussaannu. Le­vitä tomaatit tarjoiluvadille. Ri­pottele päälle sormisuolaa.

2. Valuta mozzarella liemestä ja revi tomaattien päälle. Lisää ba­silikanlehdet, tryffeliöljyä, olii­viöljyä ja mustapippuria. Tarjoile lämmin tomaattisalaatti heti.

Katso myös: Tomaattisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Marinoitu tomaatti-mozzarellasalaatti

 

X