lämmin vuohenjuusto-punajuurisalaatti
Uunissa makeiksi paahtuneet punajuuret ovat mahtava makupari suolaiselle kinkulle ja vuohenjuustolle.
Reseptit

Lämmin vuohenjuusto­-punajuurisalaatti

Makean ja maanmakuisen punajuuren maustajaksi sopii loistavasti hieman karvaan mutta aromaattisen makuinen katajanmarja.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: MIRVA KAKKO/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g pieniä punajuuria
  • 10 katajanmarjaa
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl punaviini- tai balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 80 g ilmakuivattua kinkkua
  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 4 vuohenjuustoviipaletta
  • 1 l salaattisekoitusta
  • 1 dl oliiveja

Valmistusohje

1. Pese ja kuori punajuuret, leikkaa lohkoiksi. Murskaa katajanmarjat veitsellä.

2. Levitä punajuurilohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita joukkoon öljy, viinietikka, hunaja, katajanmarjat ja suola. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia, kunnes punajuuret tuntuvat lähes kypsiltä. Ota punajuuret uunista.

3. Leikkaa ilmakuivatut kinkut puoliksi ja levitä punajuurien sekaan. Levitä punajuurien viereen paahtoleipäviipaleet. Nosta leipien päälle vuohenjuustokiekot. Nosta vuoka takaisin uuniin ja jatka paistamista vielä 8–10 minuuttia, kunnes ilmakuivattu kinkku on rapeaa ja vuohenjuusto sulanut paahtoleivän päälle.

4. Huuhtele salaattisekoitus salaattilingossa tai lävikössä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Levitä salaatinlehdet tarjoiluvadille. Nostele päälle punajuurilohkoja paistoliemineen, ilmakuivattua kinkkua, kolmioiksi leikattuja paahtoleipiä ja oliiveja.

Vinkki! Jos haluat nopeuttaa sa­ laatin valmistusta, poimi kaupan vihannesosastolta esikeitettyjä punajuuria. Mausta ne kuten ohjeessa ja kypsennä ilmakuivat­ tujen kinkkujen ja leipien kanssa noin 10 minuuttia.

X