Reseptit

Lämminsavustetut kalapullat

16.10.2019 Teksti: Ruokaa MAT-ravintolan ohjeilla -kirja Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Mat-ravintolan ohjeella valmistettavat kalapullat vievät kielen. Mat-ravintolassa kalapulliin käytetään sekä rasvaista että vähärasvaista kalaa, useimmiten siikaa ja lohta. Oikein herkulliset pullat syntyvät harvemmin saatavana olevasta savumakrillista.

Ainekset

Lämminsavustetut kalapullat:

200 g jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
200 g punajuuria
500 g lämminsavustettua kalaa
1 ruukku tilliä
2 rkl dijoninsinappia
ripaus cayennepippuria
ripaus neilikkaa
suolaa
pippuria
voita

Valmistusohje

1. Keitä ja soseuta perunat. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.

2. Poista savukalan nahka ja ruodot. Murustele kala kulhoon. Lisää kalan sekaan perunat, punajuuret, silputtu tilli ja sinappi. Mausta seos maistellen.

3. Muotoile seos pulliksi. Paista pullia voissa tai öljyssä, kunnes ne saavat väriä.

4. Lämmitä kalapullia ennen tarjoilua 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Tarjoa ruskistetun voin kanssa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme