Reseptit

Lämminsavustetut kalapullat

Mat-ravintolan ohjeella valmistettavat lämminsavustetut kalapullat vievät kielen. Mat-ravintolassa kalapulliin käytetään sekä rasvaista että vähärasvaista kalaa, useimmiten siikaa ja lohta. Oikein herkulliset pullat syntyvät harvemmin saatavana olevasta savumakrillista.

Teksti:
Ruokaa MAT-ravintolan ohjeilla -kirja
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lämminsavustetut kalapullat:

  • 200 g jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
  • 200 g punajuuria
  • 500 g lämminsavustettua kalaa
  • 1 ruukku tilliä
  • 2 rkl dijoninsinappia
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • 1/4 tl neilikkaa
  • suolaa
  • pippuria
  • voita

Valmistusohje

Lämminsavustetut kalapullat tehdään helposti näin:

1. Keitä ja soseuta perunat. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.

2. Poista savukalan nahka ja ruodot. Murustele kala kulhoon. Lisää kalan sekaan perunat, punajuuret, silputtu tilli ja sinappi. Mausta seos maistellen.

3. Muotoile seos pulliksi. Paista pullia voissa tai öljyssä, kunnes ne saavat väriä.

4. Lämmitä kalapullia ennen tarjoilua 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Tarjoa ruskistetun voin kanssa.

Katso myös: Aasialaiset lohipyörykät

Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehdyt kalapuikot – näillä ohjeilla onnistut!

X