Reseptit

Lämmittävä katkarapukeitto aasialaisittain

Katkarapukeitto on nappi valinta kylmien talvipäivien lounaaksi. Tällä reseptillä valmistat keiton aasialaisittain.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 vihreää chilipalkoa
  • 1 sitruunaruoho
  • n. 5 cm pala inkivääriä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl hyvää currya
  • 1.5 l kasvislientä tai vettä
  • 3 kaffirlimetin lehteä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 100 g täysjyvänuudeleita
  • 300 g pakastekatkarapuja
  • ½ kiinankaali tai 2 paksoita
  • hienonnettua thaibasilikaa

Valmistusohje

Lämmittävä katkarapukeitto tehdään näin:

Aasialaisin mauin höystetty lämmitävä katkarapukeitto lämmittää talvipakkasilla.

1. Hienonna valkosipulit ja chilit. Suikaloi sitruunaruoho ja viipaloi inkivääri. Kuullota ainekset öljyssä pehmeiksi ja lisää curry.
2. Lisää liemi sekä kaffirlimetin lehdet. Hauduta n. 45 minuuttia.
3. Lisää sitruunamehu, kala- ja soijakastike sekä hunaja. Kiehauta tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Katso myös:

Thaimaalainen katkarapukeitto
Tomaatti-katkarapukeitto
Tulinen katkarapukeitto

Kotiliesi.fi: Ceviche – ecuadorilainen katkarapukeitto

X