Reseptit

Lämmittävä katkarapukeitto aasialaisittain

26.1.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

5 valkosipulinkynttä
2 vihreää chilipalkoa
1 sitruunaruoho
n. 5 cm pala inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl hyvää currya
1.5 l kasvislientä tai vettä
3 kaffirlimetin lehteä
1 sitruunan mehu
2 rkl kalakastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
100 g täysjyvänuudeleita
300 g pakastekatkarapuja
½ kiinankaali tai 2 paksoita
hienonnettua thaibasilikaa

Valmistusohje

Aasialaisin mauin höystetty katkarapukeitto lämmittää talvipakkasilla.

1. Hienonna valkosipulit ja chilit. Suikaloi sitruunaruoho ja viipaloi inkivääri. Kuullota ainekset öljyssä pehmeiksi ja lisää curry.
2. Lisää liemi sekä kaffirlimetin lehdet. Hauduta n. 45 minuuttia.
3. Lisää sitruunamehu, kala- ja soijakastike sekä hunaja. Kiehauta tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Katso myös:

Thaimaalainen katkarapukeitto
Tomaatti-katkarapukeitto
Tulinen katkarapukeitto

Kotiliesi.fi: Ceviche – ecuadorilainen katkarapukeitto