Lampaan kyljysrivi ja uunikasvikset
Ainekset
- 1 kg lampaan kyljysriviä
- 1 rkl fenkolin ja juustokuminansiemeniä
- 1 tl hiutalesuolaa
- mustapippuria
- 2 tl harissatahnaa (marokkolaista chilitahnaa)
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl öljyä
Paahdetut uunikasvikset
- 1 munakoiso
- 1 Kesäkurpitsa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Siisti luut raaputtamalla niistä lihanjäänteet ja kalvo. Rouhi fenkoli ja juustokumina hienoksi huhmareessa. Sekoita öljyyn mausteet, harissatahna ja hunaja.
2. Ruskista kyljysrivi öljyssä paistinpannulla kauniin ruskeaksi. Levitä pintaan öljy-mausteseos. Paista kyljysriviä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Peitä liha foliolla ja anna levätä noin 10 minuuttia ennen viipalointia. Leikkaa kyljysrivi viipaleiksi luiden välistä.
3. Paahda kasvikset lihan levätessä. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kaada päälle öljyä ja sitruunamehua, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous