8.5.2012

Lampaan kyljysrivi ja uunikasvikset

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 kg lampaan kyljysriviä
1 rkl fenkolin ja juustokuminansiemeniä
1 tl hiutalesuolaa
mustapippuria
2 tl harissatahnaa (marokkolaista chilitahnaa)
1 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl öljyä

Paahdetut uunikasvikset

1 munakoiso
1 Kesäkurpitsa
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Siisti luut raaputtamalla niistä lihanjäänteet ja kalvo. Rouhi fenkoli ja juustokumina hienoksi huhmareessa. Sekoita öljyyn mausteet, harissatahna ja hunaja.

2. Ruskista kyljysrivi öljyssä paistinpannulla kauniin ruskeaksi. Levitä pintaan öljy-mausteseos. Paista kyljysriviä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Peitä liha foliolla ja anna levätä noin 10 minuuttia ennen viipalointia. Leikkaa kyljysrivi viipaleiksi luiden välistä.

3. Paahda kasvikset lihan levätessä. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kaada päälle öljyä ja sitruunamehua, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi