Lampaankyljykset anjovisvoin kera
Anjovisvoi kruunaa mehevän lampaankyljyksen.
Ainekset
Lampaankyljykset
- 12 lampaankyljystä
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2-3 rkl oliiviöljyä
Anjovisvoi
- 50 g anjovista
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl persiljasilppua
- 1-2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Lampaankyljykset anjovisvoin kera valmistuvat helposti näin:
1. Tee anjovisvoi etukäteen. Hienonna anjovikset ja sekoita pehmeään voihin. Lisää murskattu valkosipuli, persilja ja sitruunamehu. Sekoita. Muotoile voi pötköksi kelmun avulla ja pane jääkaappiin.
2. Mausta lampaankyljykset. Anna niiden olla huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Kuumenna öljyä isolla paistinpannulla. Paista kyljyksiä hyvällä lämmöllä noin 3 minuuttia/puoli. Ota pannu levyltä, lisää kyljysten päälle viipale maustevoita ja tarjoa kyljykset suoraan pannulta risoton kanssa.
Vinkki: Punajuuririsoton kanssa tarjottavat lampaankyljykset ovat rouheaa maalaisruokaa herkullisimmillaan. Varaa 3 lampaankyljystä/henkilö.
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin valmistat tuliset lampaankyljykset
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous