Reseptit

Lampaankyljykset anjovisvoin kera

6.11.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

3 lampaankyljystä/ruokailija
suolaa, mustapippuria
öljyä

Anjovisvoi

50 g anjovista
100 g huoneenlämpöistä voita
1-2 valkosipulinkynttä
3 rkl persiljasilppua
tilkka sitruunamehua

Valmistusohje

Punajuuririsoton kanssa tarjottavat lampaankyljykset ovat rouheaa maalaisruokaa herkullisimmillaan.

1. Tee anjovisvoi etukäteen. Hienonna anjovikset ja sekoita pehmeään voihin. Lisää murskattu valkosipuli, persilja ja sitruunamehu. Sekoita. Muotoile voi pötköksi kelmun avulla ja pane jääkaappiin.

2. Mausta lampaankyljykset. Anna niiden olla huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Kuumenna öljyä isolla paistinpannulla. Paista kyljyksiä hyvällä lämmöllä noin 3 minuuttia/puoli. Ota pannu levyltä, lisää kyljysten päälle viipale maustevoita ja tarjoa kyljykset suoraan pannulta risoton kanssa.

Katso myös:

Marinoidut lampaankyljykset intialaisittain, Ruoka.fi

Täytetyt lampaankyljykset Beira Altan tapaan (Carneiro Recheado à Beira Alta), Ruoka.fi

Tuliset lampaankyljykset, Kotiliesi.fi

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *