Reseptit

Lampaankyljykset anjovisvoin kera

Anjovisvoi kruunaa mehevän lampaankyljyksen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Rustiikki annos lampaankyljyksiä maistuu esimerkiksi punajuuririsoton kanssa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lampaankyljykset

  • 12 lampaankyljystä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2-3 rkl oliiviöljyä

Anjovisvoi

  • 50 g anjovista
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl persiljasilppua
  • 1-2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Lampaankyljykset anjovisvoin kera valmistuvat helposti näin:

1. Tee anjovisvoi etukäteen. Hienonna anjovikset ja sekoita pehmeään voihin. Lisää murskattu valkosipuli, persilja ja sitruunamehu. Sekoita. Muotoile voi pötköksi kelmun avulla ja pane jääkaappiin.

2. Mausta lampaankyljykset. Anna niiden olla huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Kuumenna öljyä isolla paistinpannulla. Paista kyljyksiä hyvällä lämmöllä noin 3 minuuttia/puoli. Ota pannu levyltä, lisää kyljysten päälle viipale maustevoita ja tarjoa kyljykset suoraan pannulta risoton kanssa.

Vinkki: Punajuuririsoton kanssa tarjottavat lampaankyljykset ovat rouheaa maalaisruokaa herkullisimmillaan. Varaa 3 lampaankyljystä/henkilö.

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin valmistat tuliset lampaankyljykset

 

X