Reseptit

Lampaanlihalla täytetyt munakoisot

Mieto munakoiso on maustajan unelma. Erityisen paljon se nauttii Lähi-idän lämpimistä mausteista. Kokeile täytteenä lampaan jauhelihaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lampaanlihalla täytetyt munakoisot:

  • 2 munakoisoa
  • 400 g lammasjauhelihaa
  • 2 limettiä
  • 1 purjo
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • öljyä
  • 1 t suolaa
  • mustapippuria
  • 1/4 tl chilihiutaleita
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl kanelia
  • hunajaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Puolita munakoisot pitkittäin. Ruuduta hedelmäliha siten, että kuori jää ehjäksi. Valuta munakoisoille öljyä, mausta suolalla ja mustapippurilla.

2. Paahda munakoisoja noin 35 minuuttia, kunnes hedelmäliha on pehmeää ja paahtunut pinnaltaan ruskeaksi.

3. Valmista täyte munakoisojen paahtuessa. Paista jauheliha pannulla. Lisää 1 tl suolaa, 1/4 tl chilihiutaleita, 1 tl juustokuminaa, 1/4 tl kanelia ja vähän hunajaa. Puserra päälle yhden limetin mehu. Kuumenna seos.

4. Halkaise purjo pitkittäin. Huuhdo hyvin. Silppua purjo ja paista rapeaksi öljyssä. Täytä munakoisot jauhelihalla ja purjosilpulla.

5. Tarjoa munakoisot jogurtin ja limettilohkojen kanssa.

Vinkki: Valitse pieniä tai keskikokoisia munakoisoja, joiden pinta on pinkeä ja kiiltävä. Nykyaikaiset munakoisolajikkeet ovat entisiä miedompia, joten niitä ei tarvitse itkettää ennen ruoanvalmistusta.

X