Reseptit

Lämpimät kinkku­-kananmuna­sämpylät

26.8.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Uunissa valmistu­vat kinkku­-kananmunasämpylät maistuvat varsinkin nuorisolle. Ne toimivat nopeana välipalana tai hyvänä iltapalana.

Ainekset

Lämpimät kinkku­-kananmuna­sämpylät

8 pehmeää pyöreää sämpylää
voita
8 viipaletta palvikinkkua
8 kananmunaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 ld juustoraastetta
persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

1. Halkaise sämpylät ja koverra hieman pehmeintä sisusta pois. Laita sämpylänpuolikkaat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Voitele sämpylöiden kolot ja laita niihin palvikinkkuviipaleet. Riko päälle kananmunat ja mausta pinta suolalla ja mustapippurilla.

3. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

4. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme