Reseptit

Lämpimät kinkku­-kananmuna­sämpylät

Uunissa valmistu­vat kinkku­-kananmunasämpylät maistuvat varsinkin nuorisolle. Ne toimivat nopeana välipalana tai hyvänä iltapalana.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lämpimät kinkku­-kananmuna­sämpylät

  • 8 pehmeää pyöreää sämpylää
  • voita
  • 8 viipaletta palvikinkkua
  • 8 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 ld juustoraastetta
  • persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

1. Halkaise sämpylät ja koverra hieman pehmeintä sisusta pois. Laita sämpylänpuolikkaat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Voitele sämpylöiden kolot ja laita niihin palvikinkkuviipaleet. Riko päälle kananmunat ja mausta pinta suolalla ja mustapippurilla.

3. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

4. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

X