Reseptit

Lämpimät nduja-leivät

Trendikäs nduja maustaa lämppärit herkuksi. Lämpimät nduja-leivät valmistuvat vikkelästi perjantai-illan suosikkiruoaksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lämpimät nduja-leivät

  • 4 isoa viipaletta juurileipää
  • 2-3 rkl ndujaa (tulinen salamilevite)
  • 100 g juustorastetta
  • 8 minitomaattia
  • basilikanlehtiä
  • 1 pallo (125 g) mozzarellajuustoa
  • mustapippuria
  • rucolaa

Valmistusohje

Lämpimät nduja-leivät tehdään helposti näin:

1. Voitele leivät salamilevitteellä. Lisää päälle juustoraaste, halkaistut tomaatit, basilika ja viipaloitu mozzarella. Rouhaise pinnalle reilusti pippuria.

2. Paista leivät 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele lämpimät nduja-leivät rucolanlehdillä.

Katso myös: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Lämpimät leivät maistuvat kaikille – lämppärit ovat rakastettu retroherkku

X