Reseptit

Lämpimät sienileivät

Kaikki tykkäävät lämpimistä leivistä ja täytteitä vaihtamalla niihin saa loputtomasti jujua. Lämpimät sienileivät on oiva perjantai-illan herkku.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lämpimät sienieivät

  • 8 viipaletta revittyä ruisleipää
  • 500 g herkku- tai portobellosieniä
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl ranskankermaa
  • 40 g voita tai margariinia
  • 1 valkosipulikynsi
  • 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
  • 150 g raastettua savujuustoa

Valmistusohje

Lämpimät sienileivät tehdään helpoisti näin:

1. Hienonna sienet ja sipuli. Paista pannulla, kunnes sipuli on pehmeää. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon ranskankerma.

2. Puserra valkosipuli voin joukkoon, sivele leivät voilla. Lisää päälle sieniseos, persiljasilppua ja juustoraaste. Paista lämpimät sienileivät 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Katso myös: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Lämpimät leivät maistuvat kaikille – lämppärit ovat rakastettu retroherkku

X