Reseptit

Lämpimät sinappisilakat ja omenasalaatti

Sinapilla hunnutetut silakkafileet maistuvat sekä kuumina että kylminä leivän päällä. Jos haluat hienostella, voit nylkeä fileet nahattomiksi. Tarjoa lisäksi omenasalaattia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g silakkafileitä
  • 3/4 tl suolaa
  • valkopippuria
  • 3 rkl silputtua tilliä
  • 2 rkl makeaa sinappia
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 1 dl ranskankermaa
  • korppujauhoja

salaatti

  • 2 vihreää omenaa
  • 1/2 dl ranskankermaa
  • 1/2 dl majoneesia
  • 2 tl piparjuuritahnaa
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 172 dl tillisilppua
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Mausta silakkafileet lihapuolelta suolalla, pippurilla ja tillisilpulla. Taita fileet takaisin kalan malliin ja lado vieriviereenvoideltuunuunivuokaan.

2. Sekoita sinapit ranskankermaan. Levitä seos silakoiden päälle. Ripottele pinnalle kevyt kerros korppujauhoja. Kypsennä silakoita 200-asteisen uunin ylätasolla noin 20 minuuttia.

3. Kuori ja suikaloi omenat. Sekoita joukkoon muut aineet. Mausta ripauksella suolaa.

Silakasta on moneksi:

kokonaisena grillatut silakat

Kokonaisena grillatut silakat

Piparjuurikalat

Piparjuurikalat

Sipuliset silakkapihvit

Sipuliset silakkapihvit ja sinappiperunamuusi

Kotiliesi.fi: Halstratut thai-silakat

X