Reseptit

Lasimestarin kasvikset

15.12.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Lasimestarin kasvikset ovat kaunis lisuke joulupöytään.

Ainekset

200 g porkkanaa
200 g lanttua
½ kukkakaalia
2 punasipulia
1 nippu tilliä

Liemi

1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl vettä
1 ¼ dl sokeria
½ tl suolaa
1 tl korianterinsiemeniä
6 maustepippuria
3 neilikkaa
1 tähtianis
2 laakerinlehteä

Valmistusohje

 

1.  Kuumenna mausteliemen ainekset kiehuviksi ja hauduta hiljalleen viitisen minuuttia.

2.  Leikkaa porkkanat ja lanttu 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Jaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Keitä porkkana- ja lanttukuutioita 10 minuuttia suolatussa vedessä. Lisää kukkakaalit mukaan kolmeksi viimeiseksi minuutiksi.

3. Kaada kasvikset siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä, jotta kypsymien lakkaa. Lado kasvikset purkkiin kerroksittain sipulin ja tillin kanssa. Kaada päälle jäähtynyt liemi mausteineen.

4. Anna kasvisten maustua jääkaapissa vähintään vuorokauden ajan. Tarjoa kasvikset lisukkeena jouluaterialla.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme