Reseptit

Lasimestarin kasvikset

Lasimestarin kasvikset ovat kaunis lisuke joulupöytään.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g porkkanaa
  • 200 g lanttua
  • ½ kukkakaalia
  • 2 punasipulia
  • 1 nippu tilliä

Liemi

  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl vettä
  • 1 ¼ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 6 maustepippuria
  • 3 neilikkaa
  • 1 tähtianis
  • 2 laakerinlehteä

Valmistusohje

 

1.  Kuumenna mausteliemen ainekset kiehuviksi ja hauduta hiljalleen viitisen minuuttia.

2.  Leikkaa porkkanat ja lanttu 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Jaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Keitä porkkana- ja lanttukuutioita 10 minuuttia suolatussa vedessä. Lisää kukkakaalit mukaan kolmeksi viimeiseksi minuutiksi.

3. Kaada kasvikset siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä, jotta kypsymien lakkaa. Lado kasvikset purkkiin kerroksittain sipulin ja tillin kanssa. Kaada päälle jäähtynyt liemi mausteineen.

4. Anna kasvisten maustua jääkaapissa vähintään vuorokauden ajan. Tarjoa kasvikset lisukkeena jouluaterialla.

X