Reseptit

Laskiaisbostonkakku

Laskiaisbostonkakku on sesongin muhkein herkku. Laskiaisbostonissa ei tarvitse valita hilloa tai mantelimassaa, tässä paketissa saa molemmat.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pullataikina

  • 5 dl maitoa tai vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 kananmunaa
  • 150 g voita sulatettuna
  • n. 16 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 150 g mantelimassaa
  • 2 dl vadelmahilloa

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Viimeistelyyn

  • sokerikuorrutetta ja kuivattua vadelmarouhetta

Valmistusohje

Laskiaisbostonkakku leivotaan helposti näin:

1. Liuota kuivahiiva 42-asteiseen maitoon tai veteen. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää myös kananmunat ja vispilöi tasaiseksi.

2. Mittaa kulhoon noin puolet jauhoista hyvin sekoittaen. Jatka jauhojen lisäämistä käsin ja lisää loppuvaiheessa myös sulatettu rasva. Lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä mutta on edelleen pehmeää ja kimmoisaa.

3. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

4. Vaivaa jauhotetulla pöydällä taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat vuorotellen suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, levitä päälle raastettu mantelimassa (pidä mantelimassaa jääkaapissa tai pakastimessa niin raastaminen on helpompaa) ja vadelmahillo.

5. Kääri taikinalevyt rullalle pitkältä sivulta alkaen. Leikkaa rullat noin 4 cm paksuiksi viipaleiksi ja nosta ne isoon suorakaiteen muotoiseen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai kahteen pienempään vuokaan leikkuupinta ylöspäin.

6. Peitä bostonkakut liinalla ja anna kohota noin 20 minuuttia.

7. Voitele pinta kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

8. Koristele laskiaisbostonkakku sokerikuorrutteella ja vadelmarouheella.

Katso myös: Kirsikkainen laskiaiskakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Laskiaispulla on keskitalven odotettu herkku – katso ohjeet ja hauskat ideat

X