Reseptit

Laskiaisritarit

Laskiaisritarit yhdistävät kaksi suosikkia: köyhät ritarit ja laskiaispullan. Paistettua pullaa ja kylmää jäätelöä - mikä ihana laskiaiskombo!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Laskiaisritarit:

  • 4 isoa voipullaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl kanelia
  • 2 rkl voita

Täyte

  • 4 viipaletta vadelma- tai mansikkajäätelöä
  • 1 dl vadelmahilloa

Valmistusohje

Laskiaisritarit tehdään helposti näin:

1. Halkaise voipullat leveyssuunnassa.

2. Vispilöi kulhossa kerma, kananmuna, sokeri ja kaneli tasaiseksi seokseksi.

3. Kuumenna voi isolla paistinpannulla. Kasta kaikki pullan puolikkaat kerma-munaseoksessa ja paista niihin sitten voissa kaunis väri molemmin puolin.

4. Nosta pohjapalat lautasille. Lusikoi pohjapaloille vadelmahilloa ja nosta päälle jäätelöviipale. Tarjoa laskiaisritarit heti kuuman kaakaon kera.

Katso myös: Kirsikkainen laskiaiskakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Laskiaispulla on keskitalven odotettu herkku – katso ohjeet ja hauskat ideat

X