Reseptit

Lastenjuhlien pizzat

Hymynaamapizzat täytetään kinkkusuikaleilla, kirsikkatomaateilla ja paprikalla. Tästä ohjeesta riittää aineksia noin kymmeneen pikkupizzaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl haaleaa vettä
  • 1/3 pakettia hiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 2 rkl öljyä
  • 5 dl vehnäjauhoja

päälle:

  • 1 prk valutettua tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl oreganoa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • 100 g savukinkkua suikaleina
  • 3-4 dl (pizza)juustoraastetta
  • 10-12 minitomaattia
  • 1 punainen paprika

Valmistusohje

 

Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet ja öljy. Lisää jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla noin kaksin- kertaiseksi. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa sitä hetki. Anna taikinan levätä vielä hetki ja jaa se 10–12 palaksi. Pyörittele palat palloiksi ja kauli ohuiksi pizzapohjiksi. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperin päälle.

Valuta tomaattimurska hieman kuivemmaksi siivilässä. Sekoita murskaan tomaattipyree, oregano, mustapippuri ja ripaus sokeria sekä suolaa. Levitä seos pizzapohjille. Lisää päälle kinkkusuikaleita ja juustoraaste. Tee puolitetuista tomaateista pizzoille silmät ja paprikasta naurava suu. Kypsennä 250-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

X