Reseptit

Latva-artisokkapasta

Latva-artisokkapasta - pasta con cuori di carciofi saa pehmeän makunsa tuoreista yrteistä ja kirsikkatomaateista.

Teksti:
Visa Nurmi
Kuvat:
iStockphoto

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Latva-artisokkapasta

  • 1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 4-5 tuoretta latva-artisokkaa
  • kourallinen salvian lehtiä
  • 200 g kirsikkatomaatin puolikkaita
  • 1/2 tl suolaa
  • 2-3 rkl silputtua persiljaa basilikaa
  • 400 g spagettia tai rigatone-putkimakaronia

Valmistusohje

 

Latva-artisokkapasta valmistuu helposti näin:

1. Kuori artisokista lehdet, jäljelle jää sydän. Leikkaa se pienen suupalan kokoisiksi lohkoiksi. Kaada pannulle oliiviöljyä ja kuumenna. Lisää artisokat, salvian lehdet ja tomaatit. Paista muutama minuutti. Mausta suolalla.

2. Keitä spagetti tai putkimakaronit ja valuta ne. Lisää pannulle, sekoita ja annostele lautasille. Viimeistele latva-artisokka parmesaanilla ja persiljalla tai basilikalla.

Latva-artisokkapasta
Latva-artisokkapasta hurmaa hennon yrttisellä ja hienostuneella maullaan. © iStockphoto

Resepti: Ulderico De Santis

Lue myös: Näin keität latva-artisokat

Lue myös Kotiliesi.fi: Maa-artisokka on monikäyttöinen juures – kokeile sitä keittoon, risottoon ja hummukseen

X